Múzeumi ajánló

Múzeumunkat ajánljuk

 

Családoknak


Sokféle látnivalót kínálunk, a család minden tagja talál érdekességet, tartalmas kikapcsolódást múzeumunkban. A gyermekek sok kalandos helyet ismerhetnek meg, pince, padlás, kert sok titkot őriz, érdekesek a régi gépek és eszközök, az udvarokon lehet szaladgálni, az Élménygazdaságban van állatsimogató, játszópajta, sokféle játszóeszköz. A hölgyeknek különösen ajánljuk néprajzi emlékeinket, megismerkedhetnek a hagyományos paraszti kultúrával, a népi építészettel, a korabeli kamrák és konyhák berendezésével, sok érdekesség megtudható a haszonnövényekről és terményekről. A gőzgépek, veterán traktorok és más gépek, eszközök, a szőlészet és borászat, a kismesterségeket bemutató kovács-, bognár- és kádárműhelyek általában a férfiakat és a műszaki érdeklődésűeket vonzza.

 

Diákoknak, pedagógusoknak


Sokkal élvezetesebb a múzeumlátogatás egy tanóránál, ugyanakkor kiváló háttéranyag áll rendelkezésre a tanórákhoz való felkészüléshez. A gazdag információs anyag szinte valamennyi tantárgyhoz jól kapcsolódik, elősegítik az általános-, illetve középiskolai biológia, történelem, környezet-, nép- és honismeret tananyagok jobb megértését. Múzeumunk alkalmas helyszín tanórák megtartására, az Élménygazdaságban szemmel követhető a biológiai sokféleség, a kultúrnövények körének gazdagsága. Iskolai csoportoknak tárlatvezetést biztosítunk, a kiállított témakörökhöz kapcsolódóan feladatlapokat is igényelhetnek. Múzeumpedagógiai programjaink sokfélék, félórás foglalkozásokat és bérleti rendszerben hatvan perces foglalkozásokat is ajánlunk. Országos múzeumként a hozzánk látogató diákcsoportoknak a MÁV ingyenes utazást biztosít (előzetesen e-mailben kérésre igazolást tudunk kiadni).

 

Szakembereknek, múzeumbarátoknak


A korabeli tárgyakban gazdag mezőgazdasági, néprajzi, szakoktatás-történeti tárlatok tartalmas információkat biztosítanak, amelyhez hangulatos hátteret adnak a szépen kialakított fafödémes istállók és a négyszintes magtár. Különlegességnek számítanak a magyar mezőgazdaság gép- és eszközállományának ritkaságai. Az Élménygazdaságban a kultúrnövények széles köre tekinthető meg, az ismertetők korrektek, a bemutatott növények termesztési, felhasználási sajátosságai is olvashatóak. A múzeumlátogatáshoz MP3 lejátszó, magyar / angol / német nyelvű ismertető hanganyag bérelhető.

 


Vissza a nyitóoldalra
Akadálymentes verzió